POSLUŠAJTE ISKUSNE PUTNIKE: Pet saveta kako da pronađete NAJJEFTINIJI RENT A CAR na internetu

Planirate da se otisnete na put? Imajte na umu da je pronalaženje dobrog automobila za iznajmljivanje potpuno drugačije od nalaženja jeftinih letova ili povoljnih hostela na mnogo načina.

Auto
Printscreen/Youtube

Kada su rent a car cene u pitanju, brojni faktori ulaze u računicu zbog čega i nalaženje najjeftinije rent a car agencije nije jednostavno kao ostali troškovi vašeg planiranog puta.

Pored toga što postoji mnogo faktora koji određuju cenu, ponekad je jako teško razumeti koji su to presudni faktori i vrlo često ti faktori idu u prilog agenciji, ne korisniku.

Mnogi putnici veruju da je pretraživanje rent a car agencije na internetu gubljenje vremena zato što su cene skoro uvek iste, a najjeftiniji rent a car ne postoji. To je velika zabluda!

Rent a car cene variraju od agencije do agencije (ponekad i drastično) u zavisnosti od modela automobila, dana, dostupnosti, lokacije i drugih faktora. Bilo da vam je potreban četvorotočkaš za službeni put ili zasluženo letovanje, ovi saveti će vam pomoći da uštedite na iznajmljivanju auta na vašem sledećem putovanju.

Kada je najbolje vreme za iznajmljivanje auta?

Da li postoji najbolji dan ili najbolje doba dana kada je u pitanju cena iznajmljivanja auta? Zapravo ne, ali pravilo je da putnici moraju rezervisati svoj željeni automobil što ranije moguće. Tokom letnje sezone (ukoliko vam treba automobil u Grčkoj) ili popularnih praznika trudite se da rezervišete automobil bar šest nedelja unapred kako biste izbegli neprijatne situacije i nedostupnost vozila. Neki putnici pak preferiraju da rezervišu automobil i ranije kako bi dobili povoljniju cenu.

Obrišite “kolačiće” iz pretraživača

Sajtovi agencija za iznajmljivanje auta imaju sistem cena koji se konstantno menja a koji prati koliko puta ste posetili njihov sajt, koje ste automobile gledali i koliko ste vremena proveli na njihovom sajtu. Zbog toga je potrebno s vremena na vreme očistiti kolačiće u vašem Internet pretraživaču kako biste izbegli iznenadne skokove cena.

Pronađite kupone za popust

Ukoliko koristite kupone sa Interneta možete dobiti sjajne popuste pri iznajmljivanju auta. Ukucajte ime agencije, praćeno godinom i dodajte reč kupon u pretraživaču. Vrlo brzo biste trebali doći do aktuelnih kupona koji vam mogu uštedeti dosta novca.

Posetite engleske verzije sajtova agencija

S obzirom da cene iznajmljivanja variraju u odnosu na starost stranice, ukoliko pretražite isti sajt na drugom jeziku možete doći do drugačijih cena. Za to će vam možda biti potreban VPN alat kako biste sakrili svoju IP adresu i kako vas sajt automatski ne bi poslao na verziju sajta na vašem jeziku.

Koristite VPN alate

Ukoliko niste znali, sajtovi agencija mogu po vašoj IP adresi odrediti odakle pretražujete i po tome odrediti vašu cenu. Stoga, uklanjanje kolačića i korišćenje VPN alata može sakriti vaš trag, čime možete doći do daleko povoljnijih cena. Ovo je najbolji način da pronađete jeftine automobile koji vam možda nisu ponuđeni zbog vaše lokacije.