PREKRETNICA U IT SVETU: Veštačka inteligencija od sada može da radi i OVO (VIDEO)

Ako niste sigurni kako da napišete imejl ili dokument, Guglov AI sada može da vam predloži ideju ili napiše šablon za imejl ili dokument.

Veštačka inteligencija
pixabay.com

Kompanija je juče predstavila AI opcije za upotrebu u Gmaila, Dokumenata i drugih alata za produktivnost. Ove novine će u početku biti dostupne ograničenom broju korisnika Google Workspaca, a vremenom bi trebalo da postanu dostupne svima.

Gugl kaže da bi nove opcije trebalo da olakšaju korisnicima sastavljanje teksta – bilo da je u pitanju pisanje mejlova, poslovnih dokumenata, marketinških materijala, pozivnica za dečije rođendane itd.

Jednostavno otkucajte temu o kojoj želite da pišete i odmah će vam biti predstavljen nacrt“, prokomentarisala je Johana Voolich Vright, Google-ov potpredsednik za proizvode, na blogu kompanije o tome kako veštačka inteligencija funkcioniše u Gugklovim alatima, piše PC World.

Takođe, u Guglovim programima za prezentacije, veštačka inteligencija će moći da kreira slike, audio i video zapise.

Gugl je nedavno predstavio verziju pretraživača zasnovanu na veštačkoj inteligenciji Bard, koja, bar na početku, nije doživela veliku popularnost, a zbog jednog pogrešnog odgovora vrednost kompanije je pala za više od 120 milijardi dolara. Kompanija nastavlja da razvija i testira Bard da se ovakve stvari više ne bi dešavale, a razvijaju i nove servise zasnovane na veštačkoj inteligenciji koji bi trebalo da pomognu korisnicima u svakodnevnom radu i životu.

Opcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji u početku će biti dostupne ograničenom broju korisnika, kao i određenim poslovnim korisnicima i korisnicima iz sistema edukacije. Nije poznato kada će opcije biti dostupne svima, a Gugl nije komentarisao da li će one biti implementirane u postojeće alate ili će se njihovo korišćenje dodatno naplaćivati, prenosi Zimo.

Pored Gugla, Majkrosoft razvija i poslovne alate u koje će biti implementirana veštačka inteligencija, a američki tehnološki gigant ove nedelje će predstaviti svoje inovacije na ovom tržištu.