Proizvođač POVLAČI 2,4 MILIONA AUTOMOBILA zbog GREŠKE koja može da bude SMRTONOSNA

Japanski proizvođač automobila Tojota saopštio je danas da je povlači 2,43 miliona hibridnih automobila u svetu, mesec dana posle povlačenja više od milion vozila tehnologije dvostruke motorizacije na gorivo i struju.

Beta

Kompanija je navela problem rada hibridnog sistema koji bi mogao da poveća opasnost od nesreće i dodala da je registrovano nekoliko anomalija na vozilama u Japanu.

Tojota je navela da je te anomalije prijavila japanskom Ministarstvu za saobraćaj. Podaci za inostranstvo nisu navedeni. Za sada su u Japanu poznata tri slučaja s takvim problemima.

Povlačenje vozila će se odnositi na 1,25 miliona klijenata u Japanu, 830.000 u Severnoj Americi, 290.000 u Evropi, 3.000 u Kini i oko 60.000 na drugim područjima. U pitanju su automobili tripa “Prius” i “Auris” proizvedeni u periodu od oktobra 2008. do novmbra 2014. godine.

Hibridni automobili za pokretanje koriste dva ili više izvora energije, umesto jednog kao kod tradicionalnih automobila. Najčešća je kombinacija benzinskog ili dizelskog motora s elektromotorom.