REVOLUCIJA ZA DRUŠTVENE MREŽE: Fejsbuk uveo promenu koja se mnogima neće svideti

Čelnici društvene mreže Fejsbuk razmišljaju o tome da ukinu prikazivanje broja osoba koje su reagovale na objave korisnika, a sve kako bi pomogli korisnicima koji se loše osećaju kada im objava ne dobije željeni broj “lajkova”.

Fejsbuk
Pixabay.com

Portal “DigitalTrends“ objavio je izveštaj o poslednjim istraživanjima društvenih mreža i navodi kako se Fejsbuk sprema da testira ukidanje brojača lajkova na aplikaciji Android. 

Prvi čovek Fejsbuka Mark Zakerberg je pre nekoliko meseci izjavio da mu je želja da korisnici manje brinu o broju reakcija na njihove objave, a da više rade na povezivanju s drugim korisnicima.

Trka za pažnju na društvenim mrežama u proteklih nekoliko godina je trend koji ima negativan odraz na mentalno zdravlje ljudi, a posebno adolescenata.

Profesor psihologije sa Univerziteta u San Dijegu, Žan Tvindž, je pre dve godine objavio rad u kom ukazuje na veliku rast broja adolescenata koji dnevno minimalno pet sati provode na društvenim mrežama i upozorava da je ta kategorija i 70 puta sklonija samoubilačkim mislima od omladine koja na društvenim mrežama dnevno provodi do sat vremena.

Rezultati istraživanja pokazali su da raste i broj adolescenata koji se osećaju očajno i bezvoljno. Taj problem je nešto izraženiji kod ženske populacije.loading...