RUSKO ZLATO NA TOČKOVIMA: Kako izgleda sudar u kojem učestvuje Putinova limuzina? (VIDEO)

Ruski proizvođač luksuznih automobila „Aurus“, najpoznatiji po proizvodnji limuzina za predsednika Vladimira Putina objavio je snimak bezbednosnog testa u kojem sedan udara u prepreku.

printscreen/youtube.com/Телеканал Звезда

Snimak, koji je je objavila TV Zvezda, pokazuje testiranje “aurus senata”. Luksuzna limuzina, čija je početna cena 254.000 dolara, udara u zid u jednom od hangara kompanije.

Vozilo dužine 5,6 metara, opremljeno hibridnim pogonom koji postiže 100 kilometara na čas za šest sekundi, udara u prepreku pri brzini od 64 kilometra na sat.

Iako je prednji deo automobila potpuno zgužvan prilikom udara, dve lutke na prednjim sedištima izašle su iz sudara potpuno netaknute.

“Aurus senat” je takođe početkom godine testiran početkom ove godine, kada su inženjeri hteli da vide kako će se pokazati u ekstremnoj hladnoći Sibira. Automobil se pokazao prilično izdržljivim i po temperaturama od minus 50 stepeni Celzijusa.

Luskuzni automobili linije “aurus” prvobitno su bili namenjeni samo najvišim ruskim zvaničnicima, a debi su imali tokom inauguracije Vladimira Putina 2017. godine. Od tada, proizvođač automobila odlučio je da napravi širu paletu vozila.

Serijska produkcija treba da počne 2021. godine, ali će nekoliko vozila već sići sa proizvodnih linija u novembru ove godine.