SAVETI INSTRUKTORA: Evo kako da VOZAČKI ISPIT položite bez poteškoća

Ako planirate da u bliskoj budućnosti krenete sa obukom i časovima vožnje sigurno da osećate malu dozu straha kako će vam ići obuka, tj. da li ćete je brzo savladati ili će vam za nju biti potrebno dosta vremena. S obzirom da se radi o vrlo važnom ispitu, kada postajete učesnik u saobraćaju, savet je da budete istrajni i odgovorni, kao i da slušate svog izabranog instruktora.

Vožnja
Freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Kada stignete do završnog dela ispita, tj. polaganja, verovatno ćete imati tremu koja ukoliko se pretvori u onu pozitivnu može biti od koristi. Sa druge strane, kod kandidata je često prisutna i neizvesnost da li će stići na vreme da završe kompletnu obuku kako bi uopšte stekli uslov za polaganje.

BE kategorija – polaganje kakvo biste samo poželeli!

Svesni smo toga da je danas najviše učesnika u saobraćaju koji upravljaju automobilima, pa je samim tim u svim auto školama najveća potražnja za obukom na četvorotočkašima. Da biste na kraju obuke mogli uspešno da položite vozački ispit važno je da budete prisutni na svim teorijskim i praktičnim časovima kako biste stekli sva neophodna znanja i “cake” koje se koriste u saobraćaju.

Isto tako, poželjno bi bilo da se pre upisa u auto školu informišete o tome kakvu imaju prolaznost. Pa tako na primer, dovoljno je da na internetu nađete neki forum na kojem kandidati pišu o svojim iskustvima prilikom polaganja.

Fraza na Guglu vam može na primer biti “Be kategorija polaganje“. Ona vas može dovesti do linka na kojem ćete pročitati zaista korisne stvari oko završnog dela ispita koje su jako bitne, a koje možda nećete čuti od instruktora.

Možda će vas još interesovati cena dodatnih časova?!

Nešto što i te kako svim onim kandidatima koji nisu sigurni u sebe može pomoći prilikom izlaska na polaganje vozačkog ispita jesu dodatni časovi koji se naravno naknadno plaćaju auto školi. Ukoliko ni nakon završene obuke niste sigurni u sebe, imate na raspolaganju opciju da obuku produžite na još nekoliko časova. Kada kažemo dodatni časovi vožnje cena može varirati u zavisnosti od toga na kojoj vrsti vozila se obučavate.

Mnogim kandidatima može biti od velike koristi dodatni čas vožnje istog tog dana kada im je zakazano polaganje. Na taj način oni se mogu opustiti i steći mnogo više samopouzdanja prilikom izlaska na praktični deo ispita.

Učite na svojim greškama!

U toku obuke naići ćete na različite situacije. Desiće vam se da napravite nekoliko očiglednih grešaka koje vam se na ispitu neće tolerisati. Zbog toga je važno da nakon svakog časa vožnje budete svesni gde je greška učinjena kao i da se trudite da istu ne ponovite opet.

Isto tako, slušajte svog instruktora! Instruktor je osoba koja odlično poznaje sve saobraćajne propise i njegove sugestije kao i saveti vam mogu biti veoma korisni. Kritike nikako ne biste smeli da prihvatate kao lične i kao nešto loše. Naprotiv!

Bolje ih je usvojiti kao dobronamerne jer vam na konačnom ispitu one mogu biti od pomoći. Ako ne možete da se setite koje ste sve greške pravili u toku obuke, možete da pitate svog instruktora.