SNIMAK ŠOKIRAO BRITANCE: Motociklista zbog OPASNE VOŽNJE osuđen na višemesečni zatvor (VIDEO)

Motociklista je najpre napravio ozbiljan prekršaj i snimio ga kamerom, a potom se opasnom vožnjom pohvalio na internetu.

printscreen/youtube.com/GarbageCollector

Dvadesetpetogodišnji Kamal Ričards zbog opasne vožnje zaradio je 15-mesečni boravak u zatvoru.

Mladić iz londonskog naselja Sautvark bio je jedan od motociklista koji su učestvovali u jednočasovnoj vožnji uoči dočeka 2016. godine.

Tokom vožnje snimio je sebe kako krši propise najmanje 30 puta, a policija kaže da je u eventualnim nesrećama neko mogao i da pogine.

– Ričardsovi potezi bili su opasni i sebični i mogli su da imaju fatalne posledice. Opasna i bezobzirna vožnja rizikuje živote mnogih i nije ništa čime treba da se hvalite – kaže Sian Hejvord iz policije, prenosi “My London News”.

Na videu se može vidjeti i kako Ričards zajedno sa svojim kolegama prolazi kroz podvožnjak u pogrešnom smjeru i juri blizu automobila koji idu iz suprotnog pravca.

Policija kaže da je prolazio na crveno svetlo. Ričards je na kraju uhapšen 24. januara prošle godine, a osuđen je 5. februara ove godine.

Osim zatvorske kazne dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju 31 mesec, a moraće i da polaže produženi ispit ako bude hteo da vozi ponovo, piše “Vecernji.hr”.