SPEKTAKULARNI OBRT: Uhapšen jer je “krao” svoj auto, sada mu se smeši milionska odšteta (VIDEO)

Policijska patrola je uhapsila “kradljivca” za kojeg se naknadno utvrdilo da je vlasnik vozila. Tužio ih je i sad će dobiti odštetu.

Pixabay

Goine 2015. policijska patrola primila je poziv uznemirene žene koja je svedočila o navodnoj krađi vozila. Policija je ubrzo stigla na mesto navodne krađe i uhapsila vozača, a postupak je najblaže rečeno, dosta grubo odrađen. Naknadno se utvrdilo da je to bio 25-ogodišnji doktorant Lorens Krozbi, koji je i vlasnik automobila.

Krozbi je odlučio da naplati maltretiranje, pa je angažovao advokata i tužio gradske vlasti. Nakon nekoliko godina suđenja, uspeli su da se nagode i Krozbiju će biti isplaćena odšteta u iznosu od 1,25 miliona dolara.

Krozbi je u međuvremenu stekao titulu doktora nauka, a medijima je poručio da se nada da će ovaj incident pomoći u rasvetljavanju činjenice da i dalje podsvesno postoji stereotip na rasnoj osnovi. Krozbi je uveren da su i žena i policija sumnjali da je on lopov zbog njegove boje kože, a i tvrdio je kako su ga policajci pretukli pri hapšenju.