ŠTITI VAŠU PRIVATNOST: Nova opcija na Fejsbuku i Instagramu će vas ODUŠEVITI

Opcija će omogućiti da poruke nestanu iz razgovora, ali korisnici neće morati da podešavaju period posle kojeg će nestati, već će se to dogoditi pošto svi vide poruke i zatvore chat.

Pixabay

Iz Facebooka su više puta tokom proteklih godina naglasili kako će veliku pažnju posvetiti privatnosti i sigurnosti korisnika na svim njihovim platformama – od samog Facebooka pa do Instagrama, WhatsAppa i Messengera.

Jedna od opcija važnih za privatnost su tzv. samouništive poruke kakve je popularizirao Snapchat.

Nakon primanja poruke ona će se posle određenog vremena izbrisati tako da pošiljalac i primalac tekstualnih poruka, fotografija i ostalog sadržaja ne mora da strahuje od toga da li će neko kasnije videti istoriju dopisivanja.

Na službenom blogu Messengera najavili su dolazak “Vanish” moda na Messenger i Instagram. Ta je opcija prvi put spomenuta i najavljena još pre dva meseca, a sada su iz kompanije najavili da je dostupna u SAD-u i brojnim drugim državama na Messengeru, dok će se korisnici Instagrama morati još malo da sačekaju, jer će njima biti dostupna – “uskoro”.

Kao što i samo ime kaže, opcija će omogućiti da poruke nestanu iz razgovora, ali korisnici neće morati da podešavaju period posle kojeg će nestati, već će se to dogoditi pošto svi vide poruke i zatvore chat.

Za početak, opcija će biti dostupna samo u razgovorima s jednom osobom, a naknadno se očekuju da bude dostupna i u grupnim razgovorima.

“Vanish” mod aktiviraće se tako da se u razgovoru pređe prstom na ekranu prema gore – prvi put nakon aktivacije pojaviće se informacije s objašnjenjem šta je tačno nova opcija i kako radi.

Istim pokretom prsta prema ekranu prema gore, deaktiviraće se opcija automatskog brisanja poruka. Za učešće u razgovorima u kojima poruke odmah nestaju, obe strane (a kasnije i svi korisnici u grupnim razgovorima) moraju pristati na to.

Dakle, kada jedan korisnik aktivira “Vanish” mod, drugom korisniku pojaviće se ta informacija i opcija za pristanak učešća u takvom načinu razgovora.loading...