TEHNOLOŠKI GIGANT DOLAZI U BEOGRAD? Ministar najavio nova radna mesta i ekonomski razvoj Srbije

Ministar zadužen u Vladi Srbije za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, posetio je danas sedište tehnološke kompanije "Huavei" (Huawei) u Šenženu, u Kini, i pozvao rukovodstvo te kompanije da razmotri mogućnost otvaranja istraživačko-razvojnog centra u Srbiji, saopštio je kabinet ministra.

Telefon Mobilni Whatsapp
Pixabay.com

Otvaranje istraživačko-razvojnog centra ove kompanije u Srbiji omogućilo bi povoljnu investicionu klimu u našoj zemlji, kao i ubrzani razvoj ekonomije zasnovane na inovacijama i novim tehnologijama – ocenio je Popović posle sastanka s predsednikom kompanije “Huavei” za vladine poslove Džejom Žu Danom.

Popović je istakao kvalitet inženjera Srbije i dodao da “želimo da tehnološke platforme i globalne inicijative ‘Huaveja’ još više otvorimo za srpske studente i startapove, posebno u oblasti veštačke inteligencije i ‘blokčejn tehnologije’ “.

Zvaničnik “Huaveja” Džej Žu Dan rekao je da ta kompanija “prepoznaje izuzetan razvojni potencijal u Beogradu”, piše u saopštenju.

– ‘Huavei’ je u Beogradu uspostavio centar odakle se upravlja poslovanjem naše kompanije na teritoriji šest zemalja u regionu, u kojem radi preko stotinu inženjera, od toga je 80 odsto iz Srbije. Želimo da koristimo znanja srpskih inženjera na izgradnji i unapredjenju globalne infrastrukture kompanije Huavei – rekao je Dan.