UČINITE SVOJ PROFIL DRUGAČIJIM! Evo kako da aktivirate DARK MODE NA INSTAGRAMU

Veliki broj aplikacija omogućio je aktiviranje dark mode opcije, koja aplikaciju čini prilagođenijoj oku, posebno u noćnim uslovima.

Pixabay.com

Stručnjaci u programiranju aplikacija i razvoju moderne tehnologije preporučuju da na svojim mobilnim uređajima u večernjim satima aktiviramo popularnu opciju dark mode, odnosno da ekran našeg telefona učinimo prirodnijem u skladu sa okruženjem.

Opcija zatamnjivanja ekrana naišla je na veliku popularnost, a sada je ona dostupna i za jednu od najpopularnijih aplikacija, za Instagram.

Kako uključiti u Android sistemu?

Otvorite profil na Instagram applikaciji  tako da kliknete na vašu sličicu. U gornjem desnom uglu, kliknete na ikonicu koju čine tri tačkice i odaberete opciju Settings.

Nakon skrolovanja naići ćete na opciju Theme. Kada odaberete ovu opciju, imaćete mogućnost odabira opcije Dark.

Kako uključiti u iOS sistemu?

Otvorite Settings aplikaciju i odaberite opciju “Display&Brightness”. Nakon toga, na vrhu ekrana ćete videti izbor za “Light” i “Dark” temu. Kliknite na opciju zatamljivanja ekrana i IOS će se automatski prebaciti na tamni režim rada.

Benefiti dark mode opcije
Dark mode olakšava korišćenje aplikacija u mračnim prostorijama, odnosno u kasnim noćnim satima dok koristite aplikacije i skrolujete kroz njih. Na taj način štitite oči, a mobilni telefon manje utiče na san.