Više niko neće moći da ukrade podatke: FEJSBUK ULAŽE MILIJARDU DOLAZA U OVO!

Američki internet gigant Fejsbuk objavio je da namerava da uloži 1,02 milijardi dolara za centar za čuvanje podataka u Singapuru, koji će biti prvi te kompanije u Aziji i 15. na svetu.

Fejsbuk
Pixabay.com

Struja za Centar koji treba da počne da radi oko 2022. biće obezbeđena iz obnovljivih izvora energije, a zgrada će biti prilagođena tropskoj klimi Singapura.

U njemu će biti serveri američkog tehnološkog giganta i njegove tehničke službe, rekao je novinarima Tomas Farlong, potpredsednik Fejsbuka za infrastrukture centara podataka.

Objekat od 170.000 kvadratnih metara imaće 11 spratova i biće projektovan da bude otporan na visoke temperature u Singapuru s novim sistemom hladjenja koji koristi vodu a ne vazduh i biće prilagodjen na vlažnost. Fasada će biti s rupicama da dozvoli bolju cirkulaciju vazduha.

Fejsbuk je počeo da učestvuje u razvoju sopstvene infrastrukture da bi ona bila bolje prilagoena njegovim potrebama i da bi ojačao bezbednost podataka.

Kompanija koja je krajem juna imala 2,23 milijarde aktivnih korisnika, izabrala je Singapur zbog njegove solidne infrastrukture, kvalifikovane radne snage i povoljne investicione klime rekao je Farlong.

Kompanija Gugl takođe je izgradila dva centra za podatke u Singapuru i upravo je objavila da tu planira da izgradi i treći, s ukupnim investicijama od 850 miliona dolara.loading...