VOZAČI, PAŽNJA! Automobilski gigant POVLAČI 219 HILJADA VOZILA zbog defekta sa cevima

Preduzeće Volvo, u vlasništu kineske kompanije Gili, saopštila je danas da će povući 219.000 automobila zbog krhkosti cevi za gorivo do motora.

automobili
pixabay.com

Volvo želi preventivno ponovo da kontroliše 11 modela s dizel motorima, među kojima su dva luksuzna modela SUV XC60 i XC90, koji su na tržištu od 2015. i 2016 godine, navelo je to preduzeće.

U Švedskoj će biti povučeno 37.000 vozila, u Velikoj Britaniji 31.000 i Nemačkoj 26.000, dodao je Volvo ne navodeći druge detalje.

POLA MILIONA VOZAČA ODLUČILO: Ovo su NAJPOUZDANIJI i NAJGORI automobili na putevima

Krhkost cevi može da dovede do curenje goriva u delu gde se nalazi motor. Za sada nije registrovana nije nesreća povezana s tom anomalijom.

Preduzeće je uputilo pisma svim vlasnicima takvih vozila kako bi se što je pre moguće sprovela kontrola tog dela automobila.

Volvo kojeg je od američkog Forda 2010. godine otkupio kineski Gili znatno je poboljšao prihode i imidž brenda. Volvo je 2017. imao rekordnu prodaju a za ovu godinu planira samo električne i hibridne modele, obećavajući da se bliži “istorijski kraj” modela s motorima na gorivo.