WHATSAPP IMA NOVU OPCIJU: Trebalo je da bude super, ali SVI JE KRITIKUJU! Korisnici kažu – NEĆEMO JE KORISTITI

Konkurentske aplikacije mnogo bolje funkcionišu!

Pixabay.com

Već poduže vreme kompanija WhatsApp radi na tome da omogući korisnicima opciju koja već postoji kod konkurencije.

U pitanju je opcija koja vam omogućava da pošaljete poruku i nestati nakon što je primalac pročita.

Izgleda da je ova kompanija sve bliža uvođenju iste, pošto su ažurirali svoju FAQ stranicu (Često postavljana pitanja, na toj stranici se nalaze i odgovori). Kako stvari stoje, nova funkcija kaska za sličnim opcijama kod aplikacija najvećih rivala.

Najveći problem koji korisnici beta verzije imaju sa novom opcijom je ta što je jednostavna, njena podešavanja su samo da je uključite, odnosno isključite. Najveći konkurenti popularni u Srbiji i okruženju imaju opciju koja prilagođava vreme trajanja poruke, pa možete da podesite da ona traje svega nekoliko sekundi ili čak nedelju dana.

Poruke sa Whats App aplikacije nestaju tek posle sedam dana! Još jedna mana ove funkcije je ta što korisnik koji je primio poruku istu automatski sačuva ukoliko je u pitanju medijski sadržaj.

FAQ obaveštava korisnike da je potrebno ugasiti automatsko skidanje (Setting > Data and Storage Usage) kako bi se zaustavilo ovo ponašanje, a svaka osoba koja se nalazi u datoj grupi treba to da uradi. Samo se postavlja pitanje šta je poenta poruka koje nestaju ako one ne nestaju ako uključite tu opciju…

Treba istaći da poruke koje nestaju se neće izbrisati ukoliko iz jedne sobe (grupe) prosledite poruku u drugu sobu koja nema uključenu ovu funkciju. Još jedna diskutabilna odluka… Iz ove kompanije napominju da korisnik koji primi ovakvu poruku može da je screenshot-uje (snimi/slika ekran), a onaj koji je poslao tu poruku neće dobiti obaveštenje da je uslikana ta poruka, kao što to rade Snapchat i Telegram.loading...