ZLOBNICI VREBAJU PRILIKU: Ovakve OBJAVE na društvenim mrežama mogu vam uništiti život!

Na društvenim mrežama objavljujemo mnogo toga, ali koliko god se neke stvari činile nevažnim, mogu dovesti do raznih neprijatnih situacija - od izgubljene prilike za posao do krađe identiteta.

Fejsbuk
Pixabay.com

Objavljivanje ovih detalja na društvenim mrežama može vam stvoriti ozbiljne probleme.

1. Podaci o poslu, kolegama i nadređenima

Zbog navedenih razloga, ostavite mišljenje o stvarima poslovne prirode za sebe. Nikada ne znate na koji način to vaše kolege ili nadređeni mogu saznati, pa makar imale privatan profil sa nekoliko desetina ljudi. Podielite to uživo sa ljudima od poverenja i to u svoja četiri zida, piše Index.hr

2. Vlastiti “prljav veš”

Koliko god bili ljuti u trenutku svađe sa partnerom ili zbog raskida, ostavite tehnologiju po strani i duboko dišite. Zagarantirano ćete zažaliti ako objavite ljutiti status na Fejsu a, uz to, ostaviti loš utisak na većinu ljudi koja bi to pročitala. Pripazite i na to što objavljujete vezano za neke kompanije ili poduzeća jer bi vam se to takođe moglo obiti o glavu.

3. Podaci o dokumentima i karticama

Koliko god se ovo činilo tabuom za društvene mreže, brojne korisnike društvenih mreža zavara lažna sigurnost koju one pružaju i tako počnu bezbrižno deliti podatke koji se mogu vrlo lako zloupotrebiti.

4. Adresa i lokacija na kojoj se nalazite

Nikada, ali nikada nemojte označiti lokaciju svog doma i naglasiti da ste kod kuće. Isto tako, ako želite da sebe tagujete u nekom restoranu, noćnom klubu, bioskopu ili na nekom sličnom mestu, strpite se i to učinite tek kada ga napustite to. Ovo su jedni od najčešćih povoda za pljačke i napade.

5. Planovi za godišnji odmor

Zbog istih razloga nikada ne biste smeli objavljivati tačnu lokaciju na kojoj se nalazite. A isto tako, ni planove za odmor. Sačuvajte slike za objavu posle godišnjeg, što je odličan razlog da se za vreme godišnjeg detoksa od tehnologije.

6. Dnevni plan i raspored

Niko ne treba znati svaku vašu tašku u rasporedu, to je previše zalaska u intimu. Budite oprezni sa kim delite takve informacije.

7. Sramotne stvari o sebi

Možda mislite da ćete ispasti duhoviti jer znate da se dobro našalite na svoj račun, međutim taj će vam potez doneti više štete nego koristi. Držite do svog dostojanstva i gradite dobru sliku o sebi, humoristični možete biti i na mnogo drugih načina.

8. Podaci vaše dece

Zbog istih razloga zbog kojih ne biste trebali deliti ni svoje lične. Nažalost pedofilija nije stran pojam, a na društvenim mrežama opasnost je veća nego bilo gde drugde. Slike i informacije vezane za decu ostavite za foto-album i kućnu arhivu.

9. Nešto što može odati vašu lozinku

Najbolje bi bilo da svoju lozinku zakomplikujete što je više moguće i da ni u kom slučaju ne objavljujete delove.

10. Rezultate kvizova i online igrica

U 2018. smo godini. Ovo više nikoga ne zanima.