Ako radite ovih 5 stvari, vi ste IZUZETNO INTELIGENTNI

Mozgalica
Pixabay.com

Inteligencija se ispoljava na različite načine u različitim situacijama. A njeni pokazatelji su i sledeći obrasci ponašanja.

 

1. Inteligentni ljudi proveravaju, ispituju uvrežena mišljenja

Dok drugi bespogovorno slede tradiciju, etičke norme, svaki oblik uvreženog društvenog mišljenja, osobe koje krasi visoka inteligencija ništa ne prihvataju kao istinu ili laž, a  da prethodno kritički ne provere njegovu ispravnost, odnosno utemeljnost.

Kada završe sa analiziranjem, donose sud.

2. Nikada im nije dosta znanja

Za njih učenje nikada nije završeno. Znanje posmatraju kao beskonačni proces. Jednostavno su fascinirani učenjem, i u stalnoj su potrazi za novim iskustvima i novim informacijama.

3. Imaju izraženu samokontrolu

Niiz istraživanja je pokazao da je visok nivo samokontole u vezi sa visokim koeficijentom inteligencije. Racionalno razmišljanje, odvajanje bitnog od nebitnog i mogućnost sagledavanja šire slike odlike su inteligentnih ljudi.

4. Ideje moraju da pretvore u dela

“Uzalud znanje, uzalud ideje ako se one ne ostvare i ako nemaju pozitivne posledice na život”, time se rukovode inteligentne osobe.

5. Cene vreme koje provode sami sa sobom

Drugi ne vole da budu sami, oni koje krase istaknute intelektualne osobine cene i vole vreme kada mogu da se posvete sebi. 

Zbog čega je to tako?  Pisholozi kažu da oni znaju da su stabilnost i “dobra veza” sa sobom presudne za sve druge stvari i aktivnosti u životu.