Banda izvršila upad u bolnicu: Razbojnici zbog PAKLENOG PLANA držali sestre kao taoce (VIDEO)

Policija u Ekvadoru uhapsila je sedam naoružanih napadača koji su upali u bolnicu u pokušaju da ubiju tinejdžera koji se tamo leči. Članovi bande uzeli su medicinske sestre za taoce i razmenili vatru sa policijom pre nego što su privedeni.

Foto: screenshot/twitter.com/Radio Pichincha

Svi taoci su oslobođeni i niko nije povređen, rekli su zvaničnici.

Smatra se da je meta napada bio 17-godišnjak, poznat kao “Prljavo lice”, član rivalske bande koji se nalazi na intenzivnoj nezi i oporavlja se od rana od metka.

Naoružani kriminalci su držali pet članova osoblja kao taoce više od sat vremena, rekao je jedan od zaposlenih za lokalne novine El Diario.

Video koji kruži društvenim mrežama prikazuje muškarce obučene u balaklavu kako drže pištolje i nakratko guraju ženu koja je vrištala kroz jedna od izlaznih vrata bolnice, pre nego što je odvuku nazad u zgradu.

Drugi zaposleni u bolnici u gradu Čone, u zapadnom Ekvadoru, rekli su da su se zaključali u sobe dok su naoružani napadači razvalili vrata u potrazi za tinejdžerom.

– Izgleda da nisu znali raspored bolnice i zato su lutali po celoj bolnici – rekao je za El Diario Homero Andrade, koji predstavlja zaposlene u bolnici.

– Hvala Bogu i policiji, još uvek smo tu – rekao je Andrade.

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso takođe je zahvalio policiji, rekavši da je njihova intervencija spasila živote.

Predsednik je na Tviteru podelio snimak na kome se vidi da su naoružani oficiri spremni da uđu u zgradu uoči hapšenja.

Nasilje bandi u Ekvadoru je naglo poraslo poslednjih godina, uključujući jezive taktike kao što je odsecanje glava, a došlo je i do serije smrtonosnih nereda u zatvorima.

Analitičari smatraju da je ovaj porast nasilja delimično posledica širenja meksičkih kartela na Ekvador gde regrutuju lokalne bande za šverc kokaina.

Predsednik Laso je više puta proglasio vanredno stanje otkako je preuzeo dužnost prošle godine, u pokušaju da se uhvati u koštac sa naglim porastom nasilja.