Bivši predsednici Srbije pali u zaborav: Tomislav Nikolić izbrisao svoje prethodnike

Na zvaničnom sajtu predsednika Republike Srbije (www.predsednik.rs) uklonjena je sekcija u okviru odeljka 'Predsednik' koja se zvala 'Svi predsednici Srbije', a na kojoj se skoro dve godine otkako je Tomislav Nikolić na čelu države nije ni nalazilo ništa, piše Danas.

Ova opcija bila je jedina nepopunjena na sajtu pre nego što je izbrisana, a u odeljku „Predsednik” i dalje se nalaze biografija aktuelnog predsednika Nikolića, kao i izveštaj sa njegove inauguracije i opis nadležnosti.

List Danas podseća da je još marta prošle godine pisao o tome da je opcija „Svi predsednici Srbije” jedina nepopunjena na internet prezentaciji predsednika Republike i tim povodom uputio pitanje nadležnima u Predsedništvu.

Oni su tada to pravdali „tehničkim razlozima”, ali i time što se još ne zna da li će se tu navesti samo izabrani predsednici Srbije ili i oni koji su tehnički obavljali tu funkciju.

– U naredne dve do tri nedelje sajt treba da bude rekonstruisan iz tehničkih razloga, pa će tada biti postavljen i spisak svih predsednika Srbije sa njihovim biografijama – istakli su pre više od godinu dana u kabinetu predsednika Tomislava Nikolića za Danas.