BUDITE PROFI: Male šminkerske tajne koje će vam olakšati život

Žena
Pixabay.com

Od samog šminkanja jedino su zanimljiviji trikovi profesionalnih šminkera koji nam otkrivaju nove načine ulepšavanja. Pročitajte kako da vam duže traje šminka, a lice izgleda vizuelno mršavije, trepavice gušće...

 

Uvijač za trepavice zagrejte fenom za kosu par sekundi pre nego što uvijete trepavice. To će ih dodatno učvrstiti.

Ako želite da najpreciznije nanesete karmin onda koristite četkicu.

Držite plastičnu kašičicu ili vizitkartu na kapcima dok nanosite maskaru. Na taj način ćete izbeći tragove i preciznije naneti.

Belu olovka za oči nanesite unutar kapaka. Naglasiće senku i maskaru, a vizuelno će učiniti vaše oči većim.

Kada otvorite novi proizvod uzmite marker i napišite datum kad ste ga otvorili. Tako ćete uvek znati kada ističe.

Ako su vaše usne suve uzmite staru četkicu za zube i trljajte kako biste skinuli višak kože. Vaše usne su sada spremne za ljubljenje.

Kako bi vaš karmin bio postojaniji nakon mazanja, utapkajte ga salvetom.

Ako želite da vasa šminka izdrži celu noć naprskajte lak za kosu u vazduh, zatvorite oči i pustite da pada po vašem licu.

Priznaćete da nema ničeg goreg od karmina na zubima. Preventivno delujte i sprečite ovu situaciju tako što ćete usta namestiti u položaj izgovora slova “O”, staviti kažiprst u usta i izvući ga kako bi pokupio višak karmina.

Ako želite gušće trepavice nakon prvog nanošenja maskare stavite malo bebi pudera po njima. Drugi sloj će prekriti belinu i vaše trepavice će biti vidno gušće.

Neposlušne obrve ukrotite lakom za kosu koji ćete naprskati na četkicu za zube i nežno provući kroz njih.

Rumenilo vam nije pri ruci? Ništa što ružičasti karmin ne može da sredi. Blago ga utapkajte na jagodice i vaš izgled je osvežen.

Ako nikako ne možete da stavite veštačke trepavice slobodno ih presecite na tri dela i nanosite parcijalno.

Ukoliko želite da ispadnete što lepše na fotografijama nanesite korektor duž čitavog nosa, kao i na predelu ispod očiju. Ne samo da ćete izgledati sveže, već će vam i lice biti vizuelno mršavije.