Budući brucoši, pažnja: Evo liste najpopularnijih fakulteta

Za upis na FON, Fakultet bezbednosti i Matematički fakultet u Beogradu do sada je konkurisalo skoro tri puta više kandidata nego što ima mesta.

Tako se za 395 mesta na Matematičkom prijavilo čak 1.019 budućih brucoša, a na FON-u je za 670 mesta konkurisalo njih 1.651.

Interesovanje za prirodnjačke fakultete nikad nije bilo veće, pa se tako i na ETF-u prijavilo duplo više kandidata nego što ima mesta, dok su na Mašinskom prijatno iznenađeni činjenicom da deca sve više žele da budu inženjeri. Za 540 mesta na ovom fakultetu konkurisalo je 856 budućih brucoša.

S druge strane, popularni društveni fakulteti beleže isto ili manje interesovanje nego prošle godine. Za upis na Pravni prijavilo se 120 više kandidata nego što ima mesta, što odgovara prošlogodišnjoj statistici.

Na Poljoprivrednom za sada ima 899 prijavljenih, a mesta je 970. Na Geografskom kažu da su zadovoljni što se prijavilo 30 odsto više nego što ima mesta.

– Neverovatno je inetersovanje za turizam, gde je za 80 mesta konkurisao 171 kandidat, tako da će borba za mesto na ovom smeru biti tesna – kaže dekan prof. dr Dejan Filipović.