Crnogorska policija: Interpol nije dostavio poternicu za Dragoslavom Kosmajcem

Interpol Beograd, kao ni kancelarije ove međunarodne policijske organizacije u drugim zemljama nisu do danas Interpolu Podgorica dostavili međunarodnu poternicu za Dragoslavom Kosmajcem, saopšteno je večeras iz crnogorske Uprave policije.

Iz Uprave su saopštili da je u Herceg Novom juče uhapšen Lazar Kosmajac zbog ometanja službenog lica u vršenju službene radnje, te da je osuđen na 10 dana zatvora.

Mediji su danas objavili da je crnogorska policija u Herceg Novom locirala Dragoslava Kosmajca, koji je označen kao glavni trgovac narkoticima u Srbiji, kao i da se u tom crnogorskom gradu našao sa sinom Lazarom.

Iz crnogorske Uprave policije je saopšteno da je Dragoslav Kosmajac u noći između 20. i 21. juna, koristeći ličnu kartu koju je izdala Slovačka, ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Jabuka-Ranče između Srbije i Crne Gore.

U policijskom saopštenju navodi se da se “nadležni organi Srbije do danas nisu ovim povodom zvanično obraćali Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore”.