DA LI STE ZNALI: Boje imaju značenja – evo kako možete da to iskoristite u UREĐENJU SVOG DOMA!

stan
Pixabay.com

Bilo da hoćete da oživite dosadnu sobu ili da primirite onu punu detalja, ovaj vodič će vam pomoći.

 

Pri sledećem uređivanju stana ili bar krečenju neke sobe, imajte u vidu da svaka boja nosi neko značenje. Tačnije, boje mogu da utiču na naše viđenje prostora, ali i raspoloženje.

Ispratite ovaj vodič i ulepšajte svoj životni prostor.

Narandžasta – širi vidike – ova energična boja podiže samosvest i omogućava vam da se izrazite sa mnogo više samopouzdanja. Ako želite da se osećate mlađe, okrečite sobu u narandžastu boju, jer je ona boja smeha i slavlja. Vaše oraspoloženje će popraviti čak i detalji u ovoj boji, bilo da je to jedan zid okrečen u narandžasto ili podloga za miša u radnoj sobi.

Zelena – povećava bogatstvo – primarna boja prirode odgovara životnom bogatstvu. Zeleno je boja novih početaka i rasta, pa će vas inspirisati da svoje jedinstvene talente naplatite u materijalnom svetu. Ukoliko ne želite da krečite, nabavite zelenu stolicu, noćni ormarić ili ofarbajte vrata sobe u ovu boju.

Svetloljubičasto – poboljšava duhovnost – ukoliko ste rasejani i neodlučni, ova boja će vam pomoći da se povežete sami sa sobom. Takođe, baciće i novo svetlo na ljubavne probleme, a uz to – pojačaće vaš osećaj humanosti i saosećanja, približiće vas sa porodicom i prijateljima. Ako vam se baš ne kreči, okušajte sreću sa svetloljubičastim cvećem ili prekrivačem na krevetu.

Teget – podstiče efikasnost – razbistriće vam misli, tako da možete da razlučite šta je najvažnije u vašem životu. Okruženi ovom bojom uspećete da veliku sliku razložite na male i da tako shvatite šta se dešava oko vas. Ako ne krečite sobu, onda probajte da nabavite poslužavnik, korpu za smeće ili stonu lampu.

Svetloplavo – umirujuća boja – razbija tenziju i širi mir. Svetloplava boja smiruje situaciju u domu i unosi harmoniju u porodične i ljubavne odnose. Pomaže vam da smirite unutrašnju agresiju, pa je zato dobro da, ako ne krečite sobu, nabavite draperije ili zavese u ovoj boji.

Ružičasto – otvara srce – nežna i smirujuća, ovo je boja ljubavi. Promoviše komfor i nežnost i koristi se kad želimo da postaknemo prijemčivost i razumevanje. Pokušajte sa ružičastim abažurom ili nadstolnjakom.

Bordo – inspiriše strast – ova boja budi libido. Koristi se za prevazilaženje predrasuda i inhibicija i olakšava vam da se izrazite i pokažete u pravom svetlu. Podsetiće vas na to da treba da živite punim plućima i da volite svoje telo. Ako ne želite da krečite spavaću sobu u bordo, onda nabavite abažur, fotelju ili otoman u ovoj boji.

Žuto – pojačava fokus – izoštrava misli, poboljšava inteligenciju i mentalnu snagu. Žuta boja će stimulisati konverzaciju, pa je zato dobra za dnevnu sobu. Ako niste u fazi krečenja, probajte sa žutim stolicama, zavesama ili posuđem.