Demon i bogohul: Ovako SPC opisuje golu Albanku

'Kosovska pevačica Era Istrefi snimila je i objavila spot za svoju pesmu 'E dehun' u kome polunaga igra u pravoslavnom hramu u Prištini. Pored pomenute pevačice u video spotu se pojavljuje još nekoliko lica koja u krajnje demonizovanoj i bogohulnoj koreografiji igraju polunagi u unutrašnjosti hrama', navodi se u saopštenju eparhije Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska.

Eparhija Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska najoštrije su osudile najnovije skrnavljenje nedovršenog sabornog hrama Hrista Spasa u Prištini.

„Kosovska pevačica Era Istrefi snimila je i objavila na jutjubu spot za svoju pesmu „E dehun” u kome polunaga igra u pravoslavnom hramu u Prištini. Pored pomenute pevačice u video spotu se pojavljuje još nekoliko lica koja u krajnje demonizovanoj i bogohulnoj koreografiji igraju polunagi u unutrašnjosti hrama”, navodi se u njihovom saopštenju.

Eparhija ukazuje i na teško stanje pravoslavne crkve „koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK.”

„Crkva je više puta bila izložena napadima i pokušajima miniranja, a budući da nije obezbeđena od strane lokalnih vlasti i KFOR-a i dan danas se koristi kao javni toalet i predstavlja simbol tragičnog stanja verskih i ljudskih prava na Kosovu i Metohiji”, istakli su.

Eparhija Raško-prizrenska apelovala je na međunarodne i kosovske zvaničnike da obezbede ovu crkvu, zaštite je od daljeg skrnavljenja i da omoguće završetak njene gradnje kako bi poslali poruku da za Srbe i Srpsku Pravoslavnu Crkvu još postoji mesta u Prištini i na Kosovu i Metohiji.loading...