Fantomska Vučićeva gvožđara nije ni postojala kada je on ’radio’ u njoj? (FOTO)

Gvožđara u Londonu, u kjojoj je premijer Vučić navodno radio 1988. godine, u stvari je otvorena godinu dana kasnije. Kada je premijer imao 18 godina, a na njenom mestu je u to vreme bila mesara! Da li Aleksandar Vučić ne sme da kaže da je bio mesarski šegrt, ili je pobrkao godine?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na nedavno održanom predavanju na Londonskoj školi za ekonomiju (LSE) rekao kako je kao mladić nadničio u gvožđarskoj radnju za dve funte na sat.

Vučić je u ovoj radnji radio kada je imao 18 godina, što znači da je to bilo 1988. godine. U pitanju je radnja „Jack’s Hardware Homeware”, koju je gazda prodao pre nekoliko godina.

Iznad ovog natpisa nalazi se ugravirano ime „Chard&Sons”, kako se najverovatnije zvala nekadašnja radnja.

Pretražujući istoriju ove gvožđare, na internetu se može naći stara fotografija radnje, a na njoj se vidi da je tada tu bila mesara.

Proverom istorijata radnje u kojoj je premijer, kako tvrdi, radio kad je imao 18 godina, dolazi se do podataka da je ona otvorena 1989. godine.

Ovaj podatak nalazi se u registru privrednih subjekata.

Kako je preneo Blic, premijer je u gvožđarskoj radnji radio 1988. godine, što nas navodi na zaključak da to nije istina, jer je ta radnja otvorena 1. januara 1989. godine!

Do ovog saznanja došao je i autor pod nazivom „anonimni Englez”, koji godinama živi u Londonu. Ponesen vešću da je premijer radio u njegovom kraju, došao je do neobičnih saznanja.

Naime, njemu je komšija Džon, koji ceo život živi u ovom kraju, rekao kako je 80-ih godina na mestu navodne gvožđare, u stvari bila mesara, a ovu priču preneo je portal Peščanik.

Šta je zapravo istina, sigurno zna samo premijer Vučić.