FORMULA ZA LEPO LICE: Mali trikovi za SAVRŠENO SREĐENE obrve (VIDEO)

obrve
youtube/printscreen

Svedoci smo da su guste obrve danas najveći hit u svetu lepote. I veoma je bitno da ih redovno negujete, jer one daju izraz vašem licu i ističu lepotu kojom svaka žena zrači na svoj način. Uredno sređene i očuvane obrve, pored kose, čine savršenu formulu za prirodni i lep izgled. Međutim, većina dama u želji da obrve dovede do perfekcije mahom pretera, pa one izgledaju previše veštački i napadno. Upravo zbog toga, objasnićemo vam kako da uz pomoć malih trikova istaknete vašu lepotu i imate savršene obrve.

 

Za početak ono što je bitno jeste da imate granicu i da ne preterujete prilikom naglašavanja i popunjavanja obrva, jer je cilj izgledati što prirodnije.

Kako biste imali idealan oblik za prvi put bi bilo najbolje da posetite kozmetičara kako bi vam pravilno iščupao višak dlačica i napravio vam oblik koji odgovara crtama vašeg lica. Tako ćete ubuduće i vi sami moći da pratite oblik i vršite korekcije, jer ćete već imati ‘razređen’ posao. 

Ono što je možda i najvažnije jeste da obrve čupate na dnevnom svetlu. Iako postoji mnogo metoda pomoću kojih možete ukloniti neželjene dlačice, najpouzdanije, ali i najpreciznije je da to činite pincetom. Savet: izbegavajte vosak, jer je predeo oko očiju osetljiv.

Nemojte koristiti uvećavajuće ogledalo, jer daje lažan prikaz vaših obrva. Takođe, možete otkloniti i više dlačica nego što to zapravo želite. Najbolje je da koristite obično ogledalo i da obrve posmatrate kroz celo lice, dakle nemojte se fokusirati samo na predeo oko očiju, već vodite računa kako vaše obrve izgledaju naspram vašeg lica.

Veoma je važno i da imate dobru pincetu, tako da nemojte žaliti da odvojite ‘malo više’ i sebi obezbedite kvalitetnu pincetu.

Neke dlačice su veoma dugačke i kako ne bi štrčale najbolje je da ih ‘šišate’. Ukoliko te radite, uvek ih prvo začešljajte na gore pa odsecite dlačice koje štrče. Ovo vam preporučujemo jer je bolje da ih skratite nego da ih potpuno počupate jer ćete izgubiti na gustini.

Ne stidite se da koristite olovku za obrve, ali nemojte ni preterivati. Olovka koja je za nijansu tamnija od prirodne boje obrva će naglasiti boju vaših očiju, ali će i istaći oblik vaših obrva. Poenta u korišćenju olovke je da dobijete na gustini i da popunite eventualne praznine. Kako su guste obrve apsolutni hit u svetu, devojke često znaju i da preteraju u njihovom naglašavanju i zbog toga vam preporučujemo da se trudite da budete što prirodnije.