FOTO: Gest za gosta iz Rusije – Ko je poklonio majicu Lavrovu?

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov trenutno boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje je položio vence na spomenike oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu. Tom prilikom prišla mu je jedna devojka i poklonila mu majicu.

Na majici je pisalo „Srbi i Rusi – braća zauvek”, a sudeći prema reakciji, Lavrovu se ovaj gest svideo. Devojka, koja je na ovaj način privukla pažnju prisutnih, je Milica Đurđević, portparol Srpskog sabora „Zavetnici”. Delegacija ovog sabora takođe je položila venac ruskim vojnicima koji su nastradali u Drugom svetskom ratu.

Milica je izjavila za „Pravdu” da su Lavrova sačekali ispred spomenika i pozdravili ga povicima „Rusija, Rusija”, a da je on bio prijatno oduševljen.

– Prišla sam i uručila majicu i rekla da je to simbolični poklon u znak dobrodošlice i zahvalnosti srpskog naroda za svu pomoć, ljubav i podršku koju nam pruža Ruska Federacija u ovim teškim trenucima. Pročitala sam natpis na majici i prevela na ruski jezik „Srbi i Rusi – braća zauvek”, ali on je dobro razumeo poruku i pre toga. Podigao je tri prsta da nas pozdravi – rekla je Milica Đurđević za „Pravdu”.

 loading...