Bivši ministar otkrio da je on skrivao Slobu i Miru tokom bombardovanja i da su Miloševići tih dana živeli u jednoj sobi!

Milutin Mrkonjić, potpredsednik SPS-a , otvorio je dušu i prvi put otvoreno govorio o privatnom životu, porodici, prijateljima i kultu čuburskih kafana!

– Odrastao sam na Čuburi, sve je bilo tu na 500 metara. Išao sam u gimnaziju u Njegoševoj kod Cvetnog trga, košarku sam igrao u Radničkom na Crvenom krstu, a Građevinski fakultet mi je bio na Bulevaru. Sve se vrtelu tu, na jednoj proširenoj Čuburi!Tu su kafane postale neraskidivi deo mog društvenog miljea – priča Mrka za „Naše novine”.

Kafana, ljubav za ceo život!

Seća se da je prvi roštilj jeo u kafani „Vardar” u Beogradskoj ulici.

– Tu je živeo i moj školski drug i kum Dejan Pataković, aforističar i karikaturista. Zajedno smo otkrivali čari Čuburskih kafana. Od svih starih kafana koje smo posećivali, danas je ostao samo „Kalenić”. U kafanam se živelo. Ja sam boem i veseljak i volim da se opustim. Milion puta se desilo da nisam popio ni kap alkohola, a cele noći naručujem pesme, veselim se, kitim muziku parama i razbijam čaše. I sutra u novinama pročitam kako am se napio i polupao sve – priča Mrkonjić.

Bivši ministar je pričao i o prijateljstvu saSlobodanom Miloševićem.

– Sloba je bio predsednik komunista Beograda, a aj direktor CIP-a. uručio mi je najveće društveno priznanje u to vreme: AVNOJ-evu nagradu, koju sam dobio za izuzetne rezultate na pruzi Beograd – Bar. Kada je preuzeo partiju posle Osme sednice, želeo je da u partiju uđu tehno-menadžeri i pozvao mene i šestoricu najvećih firmi da uđemo u Predsedništvo – priča bivši ministar.

Govorio je i o pomaganju slobodanu Miloševiću tokom NATO bombardovanja!

–Sa Slobom i Mirom sampočeo prisnije da se družim tek za vreme bombardovanja kadaje srušena njihova kuća na Dedinju. Predložio sam im da pređu u vilu pored nekadašnje kineske ambasade, koju smo iznajmljivali za inženjere CIP-a.  Eto gde se krio Slobodan Milošević za vreme bombardovanja – kroz smeh priča Milutin.

Iako je uživao poverenje Slobodana Miloševića, to nije bo slučaj sa Mirom Marković.

– Mira me nije podnosila jer su do nje pre toga dolazile priče dase švalerišem s Dafinom Milanović (vlasnica Dafiment banke). Kada smo se malo zbližili u toj kući objasnio sam joj da to nema veze s mozgom – pojasnio je Milutin Mrkonjić za Naše novine.loading...