Ivanović: ‘Ovaj Šešelj je istrošen, postoji opasnost od pojave novog radikalnog lidera’

Lider Građanske inicijative SDP sa Kosova Oliver Ivanović ocenio je da forsiranje kosovske nezavisnosti može da destabilizuje Srbiju i da izazove da se pojavi "novi Šešelj".

“Ovaj (Vojislav Šešelj) je istrošen, prošlo je njegovo vreme. Ali se u vremenu koje dolazi može pojaviti novi radikalni lider sa ekstremnim stavovima, koji će plivati na talasu frustracije srpskog naroda, koja nije smanjena već je samo gurnuta u stranu, potisnuta svakodnevnim problemima”, rekao je Ivanović u intervjuu iz pritvora, koji je dao za novosadski Dnevnik.

Dodao je da se videlo kako ta frustracija lako izlazi na površinu u slučaju incidenata na fudbalski utakmici Srbija – Albanija u Beogradu, kao i u slučaju premijera Albanije Edija Rame.

“Na to Evropa mora ozbiljno da računa, jer stabilnost Zapadnog Balkana je njen interes isto koliko je i naš. A ta stabilnost se ne može ostvariti bez stabilnosti Srbije”, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović je deset meseci u pritvoru na Kosovu, jer je osumnjičen da je 1999. godine počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici.