Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da će danas objaviti dokumenta na kojima temelji krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije.

– Odmah nakon ovog razgovora otići ću u svoju kancelariju i to će biti urađeno – rekao je Janković za Radio Slobodnu Evropu.

On je, na pitanje da li se može reći da je takao u osinjak, rekao da je to njegov posao.

– Nisam imao nikakve iluzije da li će se desiti deo od ovoga što se dešava, ali upravo zbog toga zaštitnik građana postoji, da bi u ime građana vršio kontrolu rada vlasti – rekao je Janković i dodao da su takvi slučajevi prelomni i da se sad pokazuje čemu uopšte služe nezavisni kontrolni organi.

Ombudsman Janković saopštio je 14. januara da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije kada su se žandarmi sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.

– Da sam iznenađen – nisam, da tome treba stati na put – treba, ali prioritet i dalje mora da bude da li VBA i drugi vojni organi poštuju zakone – rekao je Janković.loading...