Jovo Bakić: Šešelja je poslala Amerika da sruši vladu zbog Ukrajine (VIDEO)

– Ako iko zna slabe tačke Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, zna ih njihov političlki otac. Proveo je godine sa njima i zna sve što je loše u njihovim biografijama – rekao je u intervjuu ia Istinomer sociolog Jovo Bakić.

– Sjedinjene Države nisu zadovoljne politikom Aleksandra Vučića kada je u pitanju politika prema ukrajinskoj krizi. Otuda Šešelj dolazi u Srbiju da oslabi previsok rejting koji Aleksandar Vučić sada ima – rekao je sociolog Jovo Bakić, docent Filozofskog fakulteta u Beogradu za Istinomer.
On je dodao i da je Haški tribunal je američko oruđe, da je to bio svih ovih godina i biće i nadalje, u ovo malo vremena što mu je preostalo i naglasio da je Vojislav Šešelj pušten po volji SAD.

Podsetimo, i sam Šešelj, koji je u sredu, 12. novembra stigao iz Haga u Beograd izjavio je da želi da što pre obori vlast Tomislava Nikolića I Aleksandra Vučića, koje je nazvao izdajnicima.

– Kada su ovi izdajnički naprednjaci došli na vlast, počeli su da šalju svoje ministre i savetnike u Hag da narodu malo zamagle oči, kao nešto će učiniti pa ništa. Nikad i nigde nisu postavili pitanje nelegalnosti Haškog tribunala – rekao je Šešelj okupljenima ispred prostorija SRS koji su ga dočekali po povratku iz Haga.