Kakav dasa: Velimir Ilić se izvinio i novinarki CINS poslao ruže

Ministar bez portfelja, zadužen u Vladi Srbije za vanredne situacije, Velimir Ilić danas se javno izvinio novinarki Centra za istraživacko novinarstvo Srbije Milici Šarić, a poslao joj je i - 101 ružu.

– Ovim saopštenjem ministar Ilić upućuje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Milici Šarić javno izvinjenje, uz 101 ružu, ukoliko je na bilo koji način narušen njen profesionalni integritet – piše u saopštenju Vlade Srbije, dostavljenom medijima.

Ilić ističe da nije imao nameru da u razgovoru uvredi novinarku.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas javno izvinjenje Ilića zbog uvrede novinarke CINS i pozvalo novinare da bojkotuju ministra dok se ne izvini.

Novinarka CINS Milica Šarić, u okviru pripreme baze podataka o sukobima privatnog obezbeđenja i građana, telefonirala je Iliću da bi proverila tvrdnju da se njegovo obezbeđenje sukobilo s policajcem 2004. godine, kao i s jednim novinarom tri godine kasnije.

Ilić je negirao da je to bilo njegovo obezbeđenje, i odgovorio Milici Šarić: „Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna? Vi, novinar neki! Pitate me gluposti! Ko vam je dao nalog da pitate gluposti? Da li ste normalni, majke vam, kad me
pitate takvu stvar!?”.