Kako raskinuti vezu bez drame i stresa?

raskid
pixabay.com

Raskidi znaju da budu veoma kobni. Retko koji se završi tako da obe strane budu srećne i nasmejane jer su saglasne da više ne ide i da je vreme za nešto novo. Međutim, kada je sve bilo tako jednostavno?

 

Ne možemo biti precizni u oceni ko više drami kada dođe do raskida – da li su to žene ili muškarci? Međutim, ko god da je u pitanju raskid uvek teško padne. Pogotovo kada je reč o dugim vezama.

Kada je reč o braku poznata je ona čuvena “bolje dobar razvod, nego loš brak”. I ima u tome istine. Kada je reč o vezama možemo primeniti identičnu rečenicu. Jednostavno, ako ne ide najbolje je da se raziđete. Ne treba se poigravati sa nečijim osećanjima.

Evo kako da na najbolji način privedete vezu kraju:

Zaboravite na ego

Naravno da je teško da isključite u potpunosti ego kada vam neko kaže da vas više ne želi. Međutim, upravo je to prvi i veliki korak ka kvalitetnom prekidu. Ako uspete u tome da obuzdate ego tokom raskida, koji u tim trenucima često “podivlje”, završićete “pola posla”. Ono što je najvažnije, uspešno ćete izbeći dramu.

Raskid nije šprint

Sam proces raskida vas uvek, nekako, uhvati nespremne. Bilo da je reč o prekidu koji se ceć duže vreme spremao, ili pak o onom neočekivanom. U takvim situacijama često se naglo pojavi gomila emocija, koje u kombinaciji sa previše alkohola mogu predstavljati “erupciju” prave histerije i drame. Dajte sebi vremena, odradite sve bez tenzije i žurbe. 

Deo krivice “pripisuje se” i vama

Prihvatite deo krivice. Toga morate biti svesni. Za vezu je potrebno dvoje, i prema tome, ne postoji samo jedan krivac. Čak i kada vam se čini da ste vi izvukli “deblji kraj”, razmislite još jednom.

Budite svesni da je raskid svačije pravo

Ako vas neko ostavlja, verovatno će vas to “izbaciti iz koloseka”, učiniti nervoznim i ljutim. Ali, zamislite da je situacija obrnuta? Da li biste želeli da vas neko prisiljava da ostanete u vezi? Jednostavno, koliko god da vam je teško, potrebno je dozvoliti nekome da izađe iz veze koja mu više ne odgovara.loading...