Sigurno ste se nekada u životu zapitali kako izgleda stara Kineskinja, baš iz razloga što retko koja ima lošu kožu lica.

 

1. Ulažu u kozmetičke proizvode

Kada je njega lica u pitanju, Kineskinjama nije problem da odvoje i poveći iznos za određene preparate. Zanimljivo je da umesto kineskih kozmetičkih proizvoda one zapravo preferiraju korejske, japanske i evropske brendove.

2. Neguju što svetliji ten

Kineskinje izuzetno cene svetle boje tena pa su im sunčanje ili pak samopotamnjivanje nepojmljivi. One ne izlaze iz kuće bez nanošenja kreme za zaštitu od sunca.

3. Pridržavaju se svakodnevne rutine

Kinezi se rano bude, rano idu da spavaju i ne preskaču popodnevno dremanje. Zanimljivo je da većina ljudi u Kini jede doručak, ručak i večeru skoro u isto vreme.

4. Znaju koje su namirnice dobre za njih

Kineskinje su vrlo dobro upoznate sa blagodatima određenih namirnica, jedu puno povrća i obožavaju crni susam, đumbir i jojobu. Takođe, izbegavaju čokoladu i slatkiše, a preferiraju začinjene grickalice.

5. Izbegavaju sve što je hladno

Na prvom mestu izbegavanja nalazi se sunce, a na drugom sve što je hladno. Tako Kineskinje piju toplu vodu čak i tokom letnjih meseci, a neke od njih uopšte ne jedu sladoled.