Konačno je neko rekao: Kosovo ne postoji, dame i gospodo, Kosovo je Srbija!

Jaroslav Foldina, poslanik vladajuće Češke socijaldemokratske stranke, u Donjem domu češkog parlamenta dana juče je zatražio prekid rasprave o sporazumu sa Kosovom rekavši da Kosovo kao država ne postoji i da je ono deo Srbije.

– Zahvaljujem Vam, gospodine predsedavajući za reč. Ja mislim da s obzirom na to da je proteklo izvesno vreme od poslednje rasprave (predloga Vlade Češke Republike o ratifikaciji potpisanog sporazuma između Češke Republike i tzv. Republike Kosovo o izvegavanju dvostrukog oporezivanja), pratio sam odluke naše Vlade, a pratio sam i razvoj u međunarodnim odnosima, ništa novo se nije dogodilo – naveo Foldina.

On je podsetio poslanike da je 2008. godine doneta Rezolucija češkog parlamenta koja je jasno rekla da nikakva država Kosovo ne postoji.

Drago mi je da su se kolege u prethodnoj diskusiji pozivali na Rezoluciju češkog parlamenta u odnosu prema Krimu. Sutra bismo ovde mogli da raspravljamo o Luganskoj Republici, ili o nekoj drugoj republici, iz čega proizilazi, da ne bismo uprljali ruke, preporučujem da se ova rasprava odloži i prekine. Ništa se nije promenilo, Kosovo ne postoji! Rezolucija je i dalje važeća, Kosovo je Srbija, dame i gospodo – rekao je Foldina.

Ovo nije prvi put da ovaj češki poslanik brani srpsku državnost i suverenost u nacionalnom parlamentu.

 



loading...