KONZUL SRBIJE UVERAVA: Turska policija ima dovoljno dokaza da je Aktaš ubio Marka Ivkovića!

Aktaš je priznao ubistvo navijača Zvezde, ali je istakao da ne prihvata optužbe.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je da turska policija ima dovoljno dokaza protiv Kadrija Aktaša, koji je uhapšen zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića.

Sud u Istanbulu je u petak je podigao optužnicu protiv Aktaša, koji ima 53 godine. Sud je takođe naložio da se osumnjičeni Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja. Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni posle ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice. Aktaš je priznao ubistvo navijača Zvezde, ali je istakao da ne prihvata optužbe.

Turski mediji prenose da je Aktaš u iskazu policiji rekao da su srpski navijači napali pristalice Galatasaraja i da je posle toga on uzeo nož “ne shvatajući šta čini”.

– To su sve pisanja medija koja se kod nas iz poluzvaničnih izvora prenose. To su spekulacije. Svako okrivljeno lice ima prava da se brani na najbolji mogući način, ako će negirati krivicu to je pravo njegove odbrane. Ali ono što sam ja dobio kao uverenje je da je policija imala odnosno ima dovoljno dokaza da je Aktaš ubio Ivkovića – izjavio je Marković.

Ivković je ubijen 21. novembra u Istanbulu uoči košarkaške utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde, a u ponedeljak je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.