KORISNI SAVETI ZA UREĐENJE: Evo kako prilagoditi SUŠAČ ZA RUKE svakom objektu

Wc
AlishaV via Foter.com / CC BY

Sušači za ruke predstavljali su pravu inovaciju kada su se tek pojavili. Danas su oni uobičajena pojava u mnogim ugostiteljskim i drugim objektima koje posećuje veliki broj ljudi.

 

Ukoliko ste kao vlasnik kafane, kafića, restorana odlučili da ugradite elektronski sušač za ruke u kupatilo za goste, važno je da znate nekoliko stvari pre toga.

Sušač za ruke mora da se uklopi u enterijer objekta

Ovo svakako nije najvažniji faktor pri izabiru susaša za ruke, ali svakako da je veoma bitan, jer će to pokazati da vi kao vlasnik brinete o svim detaljima. Najmanju muku imaju svakako vlasnici dnevnih kafića.

Postoje sušači za ruke različitih boja i oblika, pa ga možete izbrati na osnovu toga u kakvom je “fazonu” vaš kafić. Ukoliko su vam na primer pločice crno bele, trebalo bi da izaberete neku sivu metalik boju. Ako je vaše kupatilo ipak veselijih boja, opet bi trebalo da izaberete jednobojni sušač za ruke, jer će se samo na taj način uklopiti u taj ambijent.

Takođe, ukoliko ste vlasnik etno kafane, onda bi trebalo dobro da razmislite da li želite sušač za ruke, jer vam ukoliko ne odaberete pravi, može narušiti koncepciju. U takvim tipovima kafana i restorana poslednja reč tehnologije nije baš dobrodošla, tako da preporučujemo da izaberete neki umereni, manji sušač za ruke, neke tamnije braon boje ili bele mermerne.

Jedan sušač za ruke vam možda neće biti dovoljan

U zavisnosti od veličine vašeg objekta, zavisiće i koliko ćete sušača za ruke da odaberete. Ukoliko su u pitanju veliki restorani, pretpostavljamo da u vašem kupatilu postoji i više kabina, što znači da bi trebalo da bude i više sušača za ruke, kako se gosti ne bi predugo zadržavali u kupatilu i čekali na svoj red za sušenje ruku.

Broj sušača za ruke dovodimo i u vezu sa gore pomenutim enterijerom. Mnogo lepše će izgledati da ukoliko imate dva lavaboa, imate i dva sušača za ruke. Svaki sa po jedne strane, bliže lavabou, kao što se i preporučuje.

Birajte pažljivo koju vrstu sušača za ruke kupujete

Dobro se raspitajte pre nego što izaberete sušač za ruke za vaš lokal. Na tržištu i dalje postoje oni sušači koji su zastareli i kojima treba mnogo više vremena da osuše ruke, čak do 45 sekundi. Savremeni sušači za ruke posao obavljaju za svega 10 sekundi, što je značajna razlika ne samo zbog vremena, nego i zbog higijene.

Mnogi ljudi nemaju strpljenja da čekaju 45 sekundi, tako da odlaze sa vlažnim rukama, što može proizvesti stvaranje bakterija. Deset sekundi je ipak prihvatljivo za sve nas. Preporučujemo i da birate one sušače za ruke čija je garancija duža, one koji su ekološki prihvatljivi, odnosno troše manje električne energije i koji imaju antibakterijsku zaštitu.

Za svaki eventualni problem koji se pojavi, obrtite se ovlašćenom servisu i nikako nemojte sami izigravati električara, jer se često dešava da se tako problem samo poveća.

Da li će elektronski sušač za ruke biti dovoljan?

Naravno da hoće. Pojedni ugostiteljski objekti kombinuju sušač za ruke i papirne ubruse, a neki zbog dekoracije, kao i da bi gost imao veći izbor, koriste i peškire.

Zapravo, peškir je najgora moguća varijanta, jer već posle nekoliko brisanja postaje prilično mokar, pa tako predstavlja podložno mesto za razvoj mnogih bakterija. Gosti nekada mogu da budu nemarni, tako da ni sami ne možete biti sigurni da li je i koliko puta pao na pod.

Kada su u pitanju papirni ubrusi, oni mogu biti korisni, ukoliko gosti ne praktikuju korišćenje elektronskog sušača za ruke. Ukoliko imate tu mogućnost da imate i papirne ubruse i sušače za ruke bilo bi dobro da taj izbor ponudite gostu. U suprotnom, elektronski sušač za ruke će biti sasvim dovoljan.