Kosmajac na saslušanju u Kotoru – Priveden zbog lažnih isprava

Dragoslav Kosmajac, kog je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko bosa, nalazi se na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, gde je priveden zbog sumnje da je falsifikovao isprave, prenose Vijesti.

Podgorički dnevnik podseća da je Kosmajac (61) sinoć priveden na informativni razgovor u kotorsku policiju kao “bezbednosno interesantna osoba”, a prvobitne informacije iz policije su ukazivale da će mu pripadnici MUP-a, najverovatnije, uručiti rešenje o otkazu boravka i zabraniti ulazak u Crnu Goru.

Kosmajac je juče ušao legalno u Crnu Goru, ali su u policiji odlučili da ga pozovu i saslušaju u svojstvu građanina za čije se ime vezuju brojne priče i kontroverze, koje su počele nakon što ga je Vučić označio kao glavnog srpskog narko bosa.

Njegov sin Lazar je pušten iz zatvora u Spužu početkom jula, nakon što je uhapšen jer je pobegao saobraćajnoj policiji. Kada je napustio zatvor, obećao je da će napustiti Crnu Goru.

Dragoslav Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Srpski mediji objavli su da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv Zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Navodno je blizak i sa optuženim narkobosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem. Uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer navodno, policija protiv njega nikad nije imala dovoljno dokaza.