Kosmajac u Crnu Goru ušao legalno, kao bilo koji turista

Dragoslav Kosmajac (61), kojeg je premijer Srbije Aleksandar Vučić nazvao najvećim srpskim narkodilerom, Srbiju je napustio mirno, nekoliko sati nakon što je u javnosti pomenuto njegovo ime.

Kosmajac je u noći između petka i subote, nekoliko sati nakon što ga je Vučić označio kao najvećeg narkodilera Srbije, “čije ime niko ne sme da pomene”, mirno napustio Srbiju i na graničnom prelazu Ranče slobodno ušao u Crnu Goru.

Sagovornik „Vijesti” iz Uprave policije kazao je da je Kosmajac u noći između petka i subote iz Srbije izašao na graničnom prelazu Jabuka.

– Za njim nije raspisana međunarodna poternica. Nisu je raspisali Interpol Srbije ni bilo koje druge države i on je potpuno legalno ušao na teritoriju Crne Gore. Da je za njim u Srbiji raspisana lokalna poternica, službenici koji rade na njihovom graničnom prelazu i koji imaju čitač dokumenata, reagovali bi – kazao je on.

Isti izvor nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Kosmajac u Crnu Goru ušao sa slovačkim pasošem.

– Imao je potpuno urednu dokumentaciju, kao bilo koji drugi turista koji je te večeri prešao granicu – kazao je on.

Portparolka Direkcije policije Srbije Marija Nenić, juče nije dozvolila novinaru „Vijesti” čak ni da postavi pitanja o Kosmajcu, već je odmah kazala da ne može davati nikakve komentare, a zatim prekinula vezu.

Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.