KOSTARIKANCI SPREMNI ZA “ORLOVE”: “Utakmica sa Srbijom je KRUCIJALNA, iskoristićemo njene slabosti”

On je ocenio da je Brazil u grupi apsolutni favorit, kao što je uvek i bio, ali da je fudbal pun iznenađenja, što se videlo na prethodnim turnirima.

BETA/Moises Castillo

Selektor Kostarike Oskar Ramires rekao je danas da će utakmica sa Srbijom na Svetskom prvenstvu biti “krucijalna” i naveo da će njegovi fudbaleri pokušati da iskoriste mane protivnika.

Prva utakmica na Svetskom prvenstvu je uvek krucijalna. Ovo je velika šansa. Videćemo kako ćemo da se nosimo sa Srbijom jer znamo da je to ekipa koja vrši pritisak, posebno u prvih 20 minuta. Moraćemo da ostanemo mirni – rekao je Ramires na konferenciji za novinare u Samari.

Kostarika će se u nedelju od 14 časova sastati sa Srbijom u prvom kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Pokušaćemo da iskoristimo slabosti Srbije. Imamo strategiju u glavi. Čeka nas intenzivna utakmica. Iskoristili smo iskustvo koje imamo iz prošlosti da se dobro spremimo. Nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve – kazao je Ramires.

On je ocenio da je Brazil apsolutni favorit, kao što je uvek i bio, ali da je fudbal pun iznenađenja, što se videlo na prethodnim turnirima.

Reprezentativac Kostarike Đankarlo Gonsales rekao je da je predstojeća utakmica veoma važna i da je jedini cilj pobeda nad Srbijom.

Znamo da je ovo utakmica od esencijalnog značaja jer predstavlja probijanje leda, na njoj možete da dobijete samopouzdanje i uvećate šanse za prolaz dalje, što nam je cilj i daćemo sve od sebe da dođemo do tri boda – rekao je Gonsales.

Druga utakmica prvog kola Grupe E igraće se u nedelju od 20 časova u Rostovu, a sastaće se Švajcarska i Brazil.