Kraljevi sevdaha u Sava Centru 7. mart (VIDEO)

Mostar Sevdah Reunion
Promo

Jedan od najboljih balkanskih sastava koji već godinama puni dvorane širom sveta, “Mostar Sevdah Reunion” će održati koncert u utorak 7. marta, u velikoj dvorani Sava Centra.

 

Ovo će biti prilika da ljubitelji sevdaha, ali i rocka, jazza, bluesa, pored već dobro znanih najlepših sevdalinki, čuju i nove numere i najveće hitove sa kompilacije “Kings of sevdah”.

Do sada su izdali devet albuma, na kojima su sarađivali sa mnogim zvezdama iz regiona, interpretirajući bosanske ljubavne pesme u jazz, blues, etno, country i rock aranžmanima.

Raznovrsnost stilova i zvuka u izvođenju vrsnih muzičara, ovaj sastav izdvaja i čini posebnim, te su učestvovali na preko stotinu world music i jazz festivala širom sveta, a bili su nosioci i glavna tema četiri filma i brojnih televizijskih emisija.

“Mostar Sevdah Reunion” je nastao devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Šestića i tokom 17 godina su popularizovali sevdalinke i drugu balkansku muziku širom sveta izvodeći ih u modernim aranžmanima. Dali su novu energiju, emociju i doživljaj pesmama poput Čudna jada od Mostara grada, Što te nema, Zapjevala sojka ptica, U lijepom gradu Višegradu, Snijeg pade na behar voće, Moj dilbere i mnoge druge.

Karte za veče najlepših sevdalinki su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mestima Eventima. Zavisno od mesta sedenja cena karte je od 900 do 1.800 dinara.loading...