Mišković obmanuo Srbiju – Kupio ‘C market’ lažnim papirima

Mali akcionari 'C marketa' u kojem se vidi da je vlasnih Delte lagao o načinu na koji je otkupio ovu firmu.

Mali akcionari „C marketa” su Marku Kljajeviću, advokatu Slobodana Radulovića, nedavno dostavili dokument Komisije za hartije od vrednosti kojim dokazuju da su njihove akcije Miroslavu Miškoviću prodate preko firme „Primer C”, a ne kiparskog „Hemslejd trejdinga”, kako on tvrdi, saznaje Kurir. To baca novo svetlo na privatizaciju „C marketa”, a kako saznajemo, zbog ovog dokumenta tužilaštvo je prosledilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja od malih akcionara, ali i od Radulovića.

Da su saznanja Kurira tačna i da se kuva nešto novo u vezi s preispitivanjem procesa privatizacije „C marketa”, potvrdio nam je i predstavnik malih akcionara ove kompanije Dragomir Perišić.

– Mi već godinama pokušavamo da ovaj dokument dostavimo tužilaštvu jer želimo da dokažemo da je ponudilac akcija „C marketa” bio „Primer C”, čiji je vlasnik u trenutku prodaje akcija bio Slobodan Radulović i grupa malih akcionara, a ne, kako to tvrdi gospodin Mišković, njegova kiparska firma. Vremena su se promenila i mi smo u aprilu advokatu Kljajeviću predali ovaj papir. On nam je rekao da je ovo izuzetno značajno jer može da se preokrene ceo proces u vezi sa odgovornošću mnogih u privatizaciji naše kompanije – kaže Perišić za Kurir.

Praktično, to znači da je Mišković pomoću lažnih papira kupio „C market”!

– Dakle, ako je tačno da je ovaj dokument najzad postao sastavni deo preispitivanja procesa privatizacije „C marketa”, mi njime možemo da dokažemo da su sve radnje oko preuzimanja naših akcija bile nelegalne.

– Drugim rečima, tražimo da se preispita ko je vlasnik firme preko koje su se prodale akcije malih akcionara, da li je to Radulović ili Mišković – kaže Perišić.

U Savetu za borbu protiv korupcije nisu želeli da komentarišu značaj dokumenta Komisije za hartije od vrednosti.

– Ne želimo da komentarišemo nijedan proces u vezi sa spornim privatizacijama, pa ni „C market”. Sve je u nadležnosti tužilaštva, to je prava adresa na koju treba da se obratite.

To smo i uradili, ali ni u tužilaštvu nisu bili pričljiviji, pa nismo mogli da proverimo da li je Marko Kljajević dostavio nove dokaze za privatizaciju „C marketa”. Pitali smo i da li se preispituju navodi iz oproštajnog pisma Mika Brašnjovića, pre nego što se ubio u istražnom zatvoru. U tom pismu, da podsetimo, Brašnjović je teško optužio Milana Beka i Miroslava Miškovića:
„Zahvalite se Beku Milanu i Miškoviću za uništenje vašeg oca i uništenje cele porodice Brašnjović. Molim vas da me sahranite u Seljanima, što dalje od zlikovaca”, napisao je 30. juna 2006. godine.