Dobra muzika na bilo kom veselju, pa i svadbenom, odličnu atmosferu pretvoriće u fantastičnu.

 

Angažovanje benda za svadbe koji će nastupati uživo na vašem veselju ne samo da će napraviti fantastičnu atmosferu već će i dodatno začiniti one posebne momente poput prvog plesa ili bacanja bidermajera. Bend koji uživo nastupa na svadbenom veselju oduševiće goste. Međutim, postavlja se pitanje koliko će sve to da košta?

Kada se organizuju venčanja i svadbe postoji mnogo stvari koje je potrebno platiti- dekoracije, hrana, odeća za mladence, sala u kojoj se veselje održava, fotografi, snimatelji… Da li zaista pored svega toga želite da platite i bend za svadbe? Odgovor je definitivno da. Muzika uživo u potpunosti menja atmosferu, dok će na primer dekoracije ostati skoro i neprimećene.

Sada kada ste doneli pravu odluku da ćete angažovati bend za svadbe, evo i nekoliko načina kako pri tome možete uštedeti. Dobri bendovi za svadbe znaju biti dosta skupi, ali uvek postoje načini da se uštedi.

Angažovanje lokalnog umesto benda za svadbe iz nekog drugog grada

Angažovanjem benda iz lokalnog okruženja troškovi se mogu znatno smanjiti. Prilikom unajmljivanja lokalnog benda za svadbe obično nema potrebe za plaćanjem troškova prevoza za muzičare i njihove instrumente. Dodatno za lokalne bendove najšeće ne morate platiti prenoćište.

Takođe, u svojoj lokalnoj sredini možete potražiti bendovi koji su dovoljno, ali ne previše mladi. Bend za svadbe iza koga je karijera od godinu ili dve zna biti dovoljno uvežban, a ujedno i manje skup od bendova za svadbe koji već godinama nastupaju u istom sastavu.

Organizovanje svadbenog veselja van sezone

Još jedan od načina kako uštediti prilikom angažovanja benda za svadbe, jeste zakazivanje venčanja i organizovanje svadbenog veselja van sezone. Ovakav potez ne samo da može smanjiti troškove unajmljivanja muzike, već i sve druge troškove kada je reč o organizovanju jedne svadbe.

Većina prodavaca, cvećara, pa čak i fotografa nudi određene popuste u vreme kada posao ne ide tako dobro. Ukoliko se odlučite da uštedite na ovaj način, venčanje i svadbu zakažite u zimskom periodu – od oktobra do marta.

Međutim, ukoliko već dugo zamišljate svoj veliki dan obasjan suncem, a u isto vreme ipak želite ili morate malo da prištedite, jednostavno vikend zamenite radnim danom. Najćešće ljudi ne organizuju svadbena veselja tokom radnih dana. Pojedini bendovi za svadbe mogu biti bukirani svaki vikend i po godinu dana unapred. Međutim, ukoliko želite da ih unajmite tokom radnih dana veće su šanse da uspete u svojoj nameri, kao i šanse da dobijete neki popust.

Angažovanje benda za svadbe koji broji manje članova

Manje muzičara, zahtevaće manje para. To je vrlo prosta matematika. Svakako da je dvanaestočlane bend fantastičan, međutim, to ne znači da manji bendovi za svadbe ne mogu biti podjednako dobri. U zavisnosti od vrste muzike koju želite da slušate tokom Vaše svadbe, možete se odreći različitih muzičara iz sastava benda. Primera radi, ukoliko želite da atmosferu veselja upotpune zabavni i narodni zvuci, nema nikakve potrebe da se među članovima benda nađe i saksofonista.

Mnogo je detalja na koje morate misliti kada organizujete proslavu venčanja, od keteringa za svadbe, dekoracije prostora, muzike, pozivanja gostiju, izbora venčanice i odela, i mnogo toga drugog. Krenite na vreme sa pripremama i problema sigurno neće biti.