Muškarci, ovo su pravila koja MORATE da znate

muškarac
pixabay.com

Jedan muškarac otkrio je u čemu najviše greše muškarci kada uđu u brak i dao im savete kako da te greške i probleme izbegnu.

 

Majkl Groubart je za sajt Yourtango napisao u čemu to najviše greše mušakrci kada se tek ožene i smatra da je najveći problem u tome što očekuju da žena umesto njih odradi veći deo posla.

“Mi muškarci smo prilično lenji kada je reč o svakodnevnim obavezama. Nije nam jasno ko je izmislio potrebu da se svaki dan rasprema krevet, ali garantujem vam da to nije smislio muškarac”, duhovito piše Majkl.

On kaže da muškarci verovatno nisu izmislili ni brak.

“Problem je što muškarce odgajaju majke, koje im hranu stavljaju na sto, čistu odeću im slažu u orman, a čistu posteljinu u krevet. Tako da se od malih nogu naviknemo na ideju da, ako u kući ima žena, ona to treba da radi”.

Zato, kaže on, muškarci u brak ulaze očekujući da sto bude postavljen, odeća složena u ormanu, a čista posteljina u krevetu, baš kao što je mama radila.

“A onda se u nekom trenutku naljutimo na žene kada nas tretiraju kao decu”.

U skladu sa ovim zaključcima, on je izneo neke savete koji bi mogli da olakšaju muškarcima koji su tek ušli u brak.

1. Ne nudite se da pomognete

Taj koncept pomaganja implicira da je to zapravo njen posao, a da ćete vi izdvojiti nešto svog dragocenog vremena da joj malo pomognete. Ne pomažite. Uradite to UMESTO nje, bilo da je reč o pranju sudova ili prostiranju veša.

2. Vaš vikend više nije vaš vikend

Iz muške perspektive, na posao se ide pet dana nedeljno, a vikend je rezervisan za izležavanje. Možete da gledate utakmicu, spavate do kasno… “Tako je bilo kada ste bili sami, ali u braku zapravo 70 odsto vremena koje provedete zajedno je vikendom. Zato napravite planove šta ćete zajedno da radite. “Šta god da radite, ne sedite mirno. Ništa ženu ne uznemiri više od muškarca koji sedi, dok su okolo prljavi sudovi, veš i slične obaveze”, piše Majkl.

3. Zabavljajte je

Vaš smisao za humor je jedan od razloga zašto se udala za vas, ne zaboravite to. Zato ne zaboravite da je iznenadite, nasmejete, izvedete u šetnju…

Na kraju, on savetuje da u braku budete najbolji što možete jer ćete time “izazvati” najbolje i u svojoj supruzi i oboje ćete biti srećniji.loading...