Muslimanka optužuje: ‘Arkan me je zverski silovao’, Ceca poručuje da su to ‘gnusne laži’

Prema njenim rečima, najveća zverstva činili su rezervisti koji su došli iz Srbije, a kojima je komandovao zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Juče je ceo region uzdrmala navodna ispovest silovane muslimanke, koja je na račun Željka Ražnatovića Arkana sasula čitav niz jezivih optužbi:

– Nema reči kojima se može opisati sva bol, svo poniženje i strah koji osećaš od tih ljudi. Ako su uopšte ljudi. Jedan, drugi, treći… Ređali su se tako zadovoljavajući svoju pagansko-divljačku pohotu, iako sam se tek bila porodila… Silovali su me prvi put u mojoj kući, bez svesti, pred decom. Bilo mi je samo 20 godina kada je počeo moj pakao – započinje svoju strašnu ispovest Bošnjakinja M. M. (puno ime i prezime poznati Redakciji) iz Bijeljine.

Traume koje je zadobila 1992. godine od ruke zločinaca prate je celi život. Njeno svedočanstvo jedno je od najstrašnijih i biće spomenuto na međunarodnoj konferenciji koja će sutra biti održana u Sarajevu.

Prema njenim rečima, najveća zverstva činili su rezervisti koji su došli iz Srbije, a kojima je komandovao zločinac Željko Ražnatović Arkan.

– Živela sam sa svekrvom, mužem i dvoje dece. Početkom aprila 1992. godine u kuću je upalo nekoliko arkanovaca, bradati, sa šubarama na glavi. Muža su udarili, izgubio je svest, a onda i mene. Probudila sam se potpuno naga i oblivena krvlju. Ležala sam nemoćna, pretučena, silovana, izmučena, ponižena i obeščašćena – priča naša sagovornica.

Kako kaže, mislila je da je to najgore što će joj se desiti. A užas je, zapravo, tek počeo.

– Menjali su se danima na meni, dok nisam ostajala u besvesnom stanju. Muža više nisam videla. Šest mjeseci vodili su me Arkanu, bila sam njegova robinja. Iživljavao se na meni dok ne bih pala od nemoći, a onda bi me prepuštao drugima. Jedan dan mi je počupao svu kosu. Ruku je omotao kosom, čupao dok nisam ostala ćelava. On mi je rasekao i dojku bajonetom – tvrdi ona.

Vodili su je, navodi, i na linije prema Orašju. Tamo su je davali vojnicima da je siluju i, kako kaže, rade stvari koje je teško i zamisliti.

– Nisu me samo silovali. Tukli su me i sekli po telu. Svuda imam ožiljke, gasili su cigarete po meni, po genitalijama… Želim to zaboraviti, ali ne mogu. Ožiljci po vratu, rukama, celom telu podsećaju me svaki dan na to – navodi ona.

Njena golgota, kaže, trajala je do 18. aprila 1993. godine, kada ju je izbavio komšija Srbin, prijatelj njenih roditelja, otkupivši je za 5.600 nemačkih maraka.

Povodom te ispovesti oglasila se i Svetlana Ceca Ražnatović, supruga pokojnog Arkana:

– Zgrožena sam količinom gnusnih i brutalnih laži koje su izrečene, a koje su opet toliko bljutave da ne bi mogle da budu iskorišćene ni za scenario trećerazrednog filma. Očigledno je da iza svega stoji propaganda protiv Srbije – rekla je Ceca za Alo.

– Ako je ta žena doživela išta od toga neka vidi da se utvrdi ko je odgovoran i neka taj odgovara za to, ali to moj Željko nije uradio – kaže ona i dodaje da mnogi mogu da potvrde da se Arkan u Sarajevu nije zadržao duže od tri dana te da samim tim navodi izvesne M. M. ne mogu da budu tačni.