Na ovom ostrvu sutra će se sastati NAJMOĆNIJI LJUDI SVETA, ali njegovu MRAČNU PROŠLOST niko ne spominje (FOTO)

Sentosa
Beta

Singapursko ostrvo Sentosa, mesto samita američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, odmaralište je koje su posećivale slavne ličnosti, ali njegova mračna istorija mnogima nije poznata.

 

Pred istorijski samit lidera SAD i Severne Koreje u luksuznom hotelu “Kapela” 12. juna, na ostrvu su postavljene nove kamere za nadgledanje, a hotelski restorani ne primaju rezervacije do okončanja samita, navodi Asošiejted pres.

Turisti će ipak moći da dolaze na ostrvo i ove nedelje uprkos pojačanim merama bezbednosti.

I DANAS GA SLAVE U OBE KOREJE! Junak kome su na prevaru oduzeli sve, a on ih je jednim potezom ZAUVEK POSTIDEO

Sentosa je udaljena 400 metara od obale grada-države Singapura s kojim je povezana mostom. Uz luksuzna odmarališta, na ostrvu su i tereni za golf i jedan veliki zabavni park.

Sablasna istorija ostrva, međutim, manje je poznata.

 

U 18. veku, kada je Singapur bio britanska kolonija, nepoznata epidemija ubila je većinu od tadašnjih 60 meštana Sentose. Preživeli su samo članovi dva domaćinstva.

U Drugom svetskom ratu Britanci su koristili artiljerijsko utvrđenje na ostrvu kako bi odbili japansku invaziju, ali u tome nisu uspeli pa je ono postalo logor za ratne zarobljenike.

Od 1959. do 1990. godine, u vreme premijera Li Kvan Jua, na Sentosi su bili zatočeni dugogodišnji politički zatvorenici, često bez suđenja. Ostrvo je bilo poznato pod nazivom “Pulau blakang mati”, što grubo prevedeno znači “ostrvo smrti s leđa”

Ime Sentosa dobilo je 1970. godine, posle čega je preuređeno u odmaralište. Sentosu sada posećuje oko 19 miliona turista godišnje.

Policija je zbog samita označila ostrvo i delove voda koje ga okružuju kao “oblast posebnog događaja”, u kojoj je zabranjeno korišćenje megafona, kao i zastava i transparenata dužih ili širih od metar.

U zaštićenom utvrđenju, topovi iz Drugog svetskog rata u čast istorijskog sastanka ukrašeni su ljiljanima, lizijantusima i maslinama, odabranim jer predstavljaju simbole mira.