Astrologija počiva na tvrdnji da kombinovana gravitacija svih planeta u trenutku našeg rođenja određuje našu ličnost, a nauka se sa tim ne slaže.

 

Kako je i sam Njutn lepo rekao – gravitacija masivnih objekata obnuto je proporcionalna kvadratu njihove udaljenosti, te je teško da to može u danu rođenja da utiče na to kakvi ćemo biti ljudi.

Ipak, godišnje doba u kom ste rođeni već može da “igra” neku ulogu.

Najnovija istraživanja na studentima, ali i odraslima, prikazala su određene šablone u okviru toga u kom je mesecu, odnosno godišnjem dobu neko rođen.

PROLEĆE

Martovska, aprilska i majska deca nalaze se visoko na skali hipertimije – odnosno, generalnog optimizma, mogućnosti da u svemu vide nešto dobro i pozitivno. Međutim, to znači i da su podložni suštoj suprotnosti – kliničkoj depresiji.

LETO

Nema mnogo loših vesti za one koji su rođeni u junu, julu i avgustu. Letnje bebe imaju određene hipertimičke osobine, poput prolećnih. Ipak, činjenica da su ih majke nosile u utrobi tokom zime dovodi do toga da su skloni ciklotimiji, odnosno rapidnim promenama raspoloženja, kao i bipolarnim poremećajima.

JESEN

Za ljude koji veruju u astrologiju dovoljan pokazatelj toga kakva su jesenja deca jeste horoskopski znak savršeno izbalansirane Vage. Iako ponekad umeju da budu razdražljivi, uglavnom su stabilni i nemaju tendencije ka negativnim stanjima uma.

ZIMA

Ovde već stvari postaju opake. Među izazovima sa kojima se sreću zimske bebe nalaze se šizofrenija, bipolarni poremećaj, depresija i meteoropatija. Međutim, manje ste radražljivi od jesenjih beba i spadate u nakreativnije ljude na svetu.