Ne javlja vam se? Ove stvari ne treba da radite

drustvene mreze
pixabay.com

Očara vas, pa kao da "ispari" na nekolilo dana. Šta da radite kad konačno stigne poruka?

 

Viđate se sa dečkom koji vam se dopada, i jasno vam je da ste “gotovi”. Dani vam prolaze u ružičastoj izmaglici, sanjarite o njemu i jedino što vam kvari planove je to što se desi da kao da “nestane” na par dana. Nit se javlja, nit odgovara na poruke i vi pojma nemate šta bi trebalo da uradite.

Pa, evo…

Kad (konačno) stigne ta poruka koju čekate već danima, nemojte da odgovorite iste sekunde. Ne kažemo da treba sad vi njega da držite “na ledu” danima, ali 45 minuta, sat vremena je ok. U suprotnom, ostavićete utisak potpune očajnice (čak i ako to jeste istina, ne mora on da je bude svestan).

Takođe, nemojte odgovarati na poruku ako ste ljuti, uznemireni ili uvređeni jer se nije javio nekoliko dana. Prvo sačekajte da se smirite, pa onda odgovarajte, hladne glave.

Ne radi se o tome da treba da se bojite da mu pokažete kako se osećate, nego samo o tome što je tako manja verovatnoća da kažete nešto glupo i ponižavajuće (za vas) zbog čega biste mogli da zašalite sutradan.

Nešto kao “čekala sam da se javiš od ponedeljka”, na primer. Ako hoćete da mu stavite do znanja da ste ljuti, morate biti hladnokrvni. To je jedini način da ostavite utisak opake a ne očajne ženske.

Nikad, ali STVARNO nikad, dakle, ne šaljite poruke tipa “gde si ti”, “zašto se ne javlješ”, “nedostaješ mi” i tome slično.

To je ok ako ste u vezi godinama. Ako se viđate tek nekoliko nedelja, nit je realno da vam baš toliko nedostaje, nit ima smisla da pitate gde je. Osim toga, ovakvim i sličnim porukama samo ostavljate utisak devojke koja nema ni mrvicu samopouzdanja. A to, kao što svi znamo, nije ni najmanje interesantno. A ni seksi, kad smo već kod toga.

Ali, nemojte podleći iskušenju da igrate “njegovu igru”.Nema nikakvog smisla da sad vi njemu ne odgovarate tačno onoliko dana koliko je on vas držao u neizvesnotsi. Dve gluposti se ne potiru međusobno.