Nema ključeva Beograda za Edija Ramu!

Rami će, inače, biti priređen doček ispred Palate Srbija u 11 časova, nakon čega će se sastati s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Premijer Albanije Edi Rama doputovaće danas u posetu Beogradu, a iz Srbije će otići bez ključeva Beograda, koje je tražio prilikom planiranja posete, saznaje Kurir.

Kako je potvrđeno u Vladi, Rama će posetiti Preševo, ali neće održati miting, već će se s tamošnjim albanskim liderima sastati u Domu kulture. Albanskog premijera će, kako je protokolom predviđeno, na aerodromu sačekati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a svečanu večeru u njegovu čast organizuje Ambasada Albanije u Beogradu.
– U okviru posete Rama će se sastati i s gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, ali mu neće biti poklonjeni ključevi Beograda –navodi izvor za Kurir.

Rami će, inače, biti priređen doček ispred Palate Srbija u 11 časova, nakon čega će se sastati s premijerom Aleksandrom Vučićem. Zatim će biti održana plenarna sednice delegacije dve zemlje nakon čega sledi potpisivanje sporazuma da bi na kraju dva premijera dali izjave novinarima. Rama će, prespavati u prestonici, i to u hotelu u „Hajat”. Obezbeđivaće ga nekoliko hiljada policajaca, kao i uvek kad premijer neke zemlje dolazi u posetu Srbiji.