Nezaštićen seks je, najčešće, uzrok trudnoće. Ali, postoje dokazi da to može biti i posle petinga i analnog seksa.

 

Ginekolog Meri Džejn je otkrila da postoje i pomalo bizarni, ali i vrlo stvarni načini začeća sa kojima su se lekari susretali u svojoj praksi. Analni seks Analni seks nije kontracepcija U današnje vreme sve više mladih upušta se u analni seks, verujući da on ne nosi rizik trudnoće.

To je netačno, jer čak i ako penis penetrira u anus, male količine sperme mogu da se nađu i u vaginalnom otvoru. Otvaranje kondoma zubima Trećina ljudi otvora kutiju prezervativa zubima, ni ne shvaćajući koliko tim činom ugrožava kontracepciju. Zubi mogu da oštetite kondom. Pukotine iako nisu vidljive golim okom mogu da izazovu trudnoću u 90 odsto slučajeva.

Peting sa gaćicama Peting na golom telu može da uzrokuje trudnoću jer spermatozoidi mogu da dospu u vaginu,. Trudnica da bude opet trudna Može da se zatrudni i ako ste već trudni. Ovaj neobičan medicinski fenomen naziva se superfetacija, a događa se ženama koje zatrudne a i dalje ovuliraju. Drugo oplođene jajašće ostane u zidu materice, a ta trudnoća skoro nikada se ne završi dobro.