Predsednik Srbije Tomislav Nikolić još nije dobio zvaničan poziv za inauguraciju hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović, a kako navode odlično obavešteni izvori 'Naših novina', Nikolić ima uslov koji će postaviti Kolindi.

– Toma je spreman da uveliča slavlje nove hrvatske predsednice 18. februara, ali samo pod uslovom da Kolinda pristane da se sa srpskim predsednikom poljubi tri puta – otkriva izvor ”Naših”.

On, takođe dodaje da ovaj zahtev nije šala.

– Nikolić je imao susrete i sa Ivom Josipovićem sa kojim se takođe tri puta izljubio, to nalaže tradicija koju predsednik Nikolić izuzetno poštuje – podseća odlično obavešten sagovornik i dodaje da je odlazeći hrvatski šef države pokušavao da eskivira treći poljubac, ali da mu Nikolić to nije dozvolio.

Hrvati nisu bili na Nikolićevoj inauguraciji

– Hrvati nisu došli na svečani prijem jer im se nije dopalo ono što je predsednik govorio o Srebrenici. Sada kada hrvatska predsednica napravi još jedan ozbiljan gaf i kada od Srbije otcepi Vojvodinu, Nikolić neće odgovoriti durenjem i bojkotom kao što su oni – govori izvor.

U Predsedništvu Srbijenisu želeli da govore o odlasku Nikolića u Zagreb.

– Hrvatska još nije zvanično proglasila pobedu predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Kada ta pobeda bude ozvaničena, čestitaćemo, a o pozivu ćemo razmišljati kada bude stigao – poručuju sa Andrićevog venca.loading...